divendres, 29 de gener de 2021

ENS INVENTEM UN OFICI PEL DIA DE LA PAU

 EL DESENFADAIRE


Com que el dia 30 de gener és el dia de la pau, els alumnes de quart ens hem inventat un ofici esbojarrat: el desenfadaire.

Desenfadaire: professional especializat en fer que les persones estiguin en pau.

En la majoria dels casos, la misió del desenfadaire és evitar que les persones es barallin i resoldre els conflictes que ja existeixen entre la gent. Primer anticipar-se i després solucionar.

Hi ha tres tipus de desenfadaires; el desenfadaire escolar, que soluciona els problemes que passen dins l’escola; el desenfadaire laboral, que resol els problemes en l’àmbit del treball i finalment, el desenfadaire familiar: que actua dins l’entorn de la família. A cada comarca hi ha un desenfadaire de cada tipus: junts són els tres desenfadaires comarcals i tots ells traballen pel Ministeri de la Pau.

Per aconseguir el seu objectiu utilitza diverses eines, estris i  aparells   com per exemple un detector de conflictes.  Quan el detector de conflictes parpalleja, el desenfadaire  vola a tota velocitat, amb el seu ala-delta proveït de patins,  directement al lloc on s’està produint la baralla, la discusió  o el possible conflicte.

Un cop allà, si cal, agafa el xiulet i atura la baralla. Ràpidament engega els altaveus que porta incorporats al casc amb música relaxant, projecta unes gravacions amb els motius que tenen les persones per estar enfadades  i  així, les dues parts poden ficar-se en el lloc de l’altre. Per acabar, els dóna jocs de cooperació   com  per exemple  pales de platja, perquè les persones enfrontades pugin jugar i construir  mentre discuteixen.

Els desenfadaires traballen 24 hores al dia i 365 dies l’any  i segurament  us preguntereu: què passa si tots els desenfadaires estan ocupats? Doncs que haurem d’aprendre a resoldre els conflictes nosaltres mateixos.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada